ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙΤΕ ΦΘΗΝΑ ΤΩΡΑ

Ασφάλειες αυτοκινήτου , μηχανής, φορτηγού, ταξί, ζωής, κατοικίας ,επιχείρησης

   

  ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ Ή ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ

  ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ Ή ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ

  Σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις το 2019 ξεκινάει το επίδομα ενοικίου ή την καταβολή δόσεων στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας.

  Πάνω από 600.000 νοικοκυριά θα λάβουν το επίδομα από 70€ έως 210€ κάθε μήνα ανάλογα με την οικογενειακή του κατάσταση.  Το μέγεθος της δόσης θα καθορίζεται με εισοδηματικά κριτήρια (πραγματικό ή τεκμαρτό), των καταθέσεων και της ακίνητης περιουσίας.

  Κύρια προϋπόθεση είναι το ηλεκτρονικό μισθωτήριο για νοικοκυριά σε ενοίκιο και να μην έχουν ενταχθεί  στον νόμο Κατσέλη για αυτούς που θέλουν να λαμβάνουν τη δόση για στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας.

  ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

  • Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: με ατομικό εισόδημα έως 8.000€ το έτος, θα λάβει 70€ προσαυξημένο κατά 50% για κάθε προστατευόμενο μέλος με ανώτατο όριο το 210€ το μήνα.
  • Δύο ενήλικα μέλη: με συνολικό εισόδημα έως 12.000€ το έτος, θα λάβει 105€ το μήνα.
  • Δύο ενήλικα μέλη και ένα παιδί ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο παιδιά: με συνολικό εισόδημα έως 16.000€, θα λάβει 140€ μηνιαίως.
  • Δύο ενήλικα μέλη με δύο παιδιά ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο παιδιά: με συνολικό εισόδημα έως 20.000€, θα λάβει 175€ το μήνα.
  • Πέντε ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιά: με συνολικό εισόδημα πάνω από 24.000€, θα λάβει 210€ το μήνα.

  ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

  Το Επίδομα Στέγασης, είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, ιδιώτες ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στον καθορισμό της εισοδηματικής ενίσχυσης ή στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

  asfaleiesxatz  espa
  espa