ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙΤΕ ΦΘΗΝΑ ΤΩΡΑ

Ασφάλειες αυτοκινήτου , μηχανής, φορτηγού, ταξί, ζωής, κατοικίας ,επιχείρησης

     

    ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ-ΟΛΗ Η ΔΙΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ

    ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ-ΟΛΗ Η ΔΙΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ

    Δυστυχώς και παρά τη θέλησή του κάποια στιγμή ο οποιοσδήποτε οδηγός θα εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα. Εάν γίνει αυτό και οι δύο πλευρές θα πρέπει να ακολουθήσουν κάποιες  διαδικασίες που είναι:

    1. Αρχικά, είτε πιστεύουμε ότι φταίμε εμείς είτε ο άλλος διατηρούμε της ψυχραιμία μας και αποφεύγουμε να διαπληκτιστούμε με την άλλη πλευρά.
    2. Φροντίζουμε να σιγουρευτούμε πως δεν υπάρχουν τραυματίες και αν υπάρχουν μεριμνούμε το συντομότερο δυνατό για παροχή ιατρικής φροντίδας.
    3. Πρέπει να κληθεί η τροχαία να καταγράψει το συμβάν και η Φροντίδα Ατυχήματος των ασφαλιστικών εταιρειών και των δύο πλευρών προκειμένου γίνει δήλωση ατυχήματος.
    4. Αποφεύγουμε να μετακινήσουμε τα οχήματα από την τοποθεσία του ατυχήματος έως ότου έρθει η τροχαία. Σε περίπτωση που παρεμποδίζεται η κυκλοφορία ή υπάρχει κίνδυνος και άλλου τροχαίου ατυχήματος οι οδηγοί τοποθετούν προειδοποιητικό τρίγωνο.
    5. Εάν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες κρατάμε τα στοιχεία τους και τους ζητάμε να καταθέσου όταν έρθει η τροχαία.
    6. Σημειώνουμε τα στοιχεία της άλλης μεριάς, τον αριθμό κυκλοφορίας και την ασφαλιστική του εταιρεία.
    7. Εν συνεχεία θα πρέπει να διαλευκανθεί εάν πρόκειται να επακολουθήσει φιλικός διακανονισμός ή όχι. Εάν δηλαδή η υπαιτιότητα του ενός μέρους είναι ξεκάθαρη, τότε μπορεί να γίνει μία φιλική δήλωση εκ μέρους του υπέρ του άλλου εμπλεκόμενου μέρους που δεν φέρει καμία υπαιτιότητα. Πρόκειται δηλαδή για μία διαδικασία που έχει θεσπιστεί για την επιτάχυνση της αποζημίωσης του οδηγού που δεν ευθύνεται για το ατύχημα, εφόσον υπάρχουν μόνο υλικές ζημίες. Για να συμπληρωθεί η δήλωση ατυχήματος, απαραίτητα έγγραφα είναι: το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και η άδεια οδήγησης του οδηγού (δίπλωμα).
    8. Προκειμένου να αποτιμηθούν οι υλικές ζημίες, ο οδηγός που δεν φέρει καμία υπαιτιότητα, μπορεί να ζητήσει από την ασφαλιστική εταιρεία που είναι υπόχρεη να τον αποζημιώσει να αποστείλει πραγματογνώμονα στο συνεργείο που πρόκειται να επισκευαστεί το όχημα. Ο πραγματογνώμονας καταγράφει τις συνθήκες του ατυχήματος, φωτογραφίζει αμφότερα τα εμπλεκόμενα οχήματα και συντάσσει ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα.
    9. Προσκομίζουμε στους πραγματογνώμονες αντίγραφα τιμολογίων επισκευής και τους δίνουμε ότι έγγραφο ζητήσουν.

     

    Σύμφωνα και με τα παραπάνω ένα τροχαίο αντιμετωπίζεται εύκολα σε περίπτωση που το όχημα είναι σωστά και νόμιμα ασφαλισμένο. Η ασφάλιση της αστικής ευθύνης είναι υποχρεωτική και ανακουφίζει τους οδηγούς από δυσάρεστες συνέπειες. Σε κάθε περίπτωση το γραφείο μας είναι στη διάθεσή σας να σας εξυπηρετήσει τόσο για τη επιλογή της κατάλληλης ασφαλιστικής εταιρείας όσο και τη επιλογή του πακέτου και των καλύψεων ασφάλισης που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις σας. Φυσικά είμαστε πάντα στη διάθεσή σας εάν συμβεί κάποιο ατύχημα συμβουλεύοντας για τις απαραίτητες ενέργειες και για την ταχύτερη αποζημίωση σας.

    asfaleiesxatz



    espa
    espa