ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙΤΕ ΦΘΗΝΑ ΤΩΡΑ

Ασφάλειες αυτοκινήτου , μηχανής, φορτηγού, ταξί, ζωής, κατοικίας ,επιχείρησης

   

  ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

  ανασφάλιστα, διασταύρωση

  ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

  Μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου η ΑΑΔΕ ολοκληρώνει το νέο κύκλο διασταύρωσης για τα ανασφάλιστα οχήματα , ενώ ο μηχανισμός της προετοιμάζεται για την επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο προστίμων.

  Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα έχουν την δυνατότητα να ανανεώσουν την ασφάλειά τους για να μην λάβουν πρόστιμο από την εφορία, ως τις 10 Σεπτεμβρίου.

  Ποια θα είναι το πρόστιμα

  ανασφάλιστα, διασταύρωση

  Νέα διασταύρωση οχημάτων

  Το ΥΠΟΙΚ, για το σκοπό αυτό εξέδωσε προ ημερών σχετική απόφαση (ΠΟΛ. 1126/29.8.2017) προκειμένου να συμπληρώσει και να τροποποιήσει την αρχική ΠΟΛ. 1163/3.7.2013 που αφορά στο ηλεκτρονικό παράβολο για τα ανασφάλιστα οχήμτα. Στο μεταξύ, μετά και το κλείσιμο της τρίτης διασταύρωσης των στοιχείων που έχουν στα αρχεία τους τα συναρμόδια υπουργεία, η αστυνομία και η ασφαλιστική αγορά, πηγές του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι θα κινηθεί η διαδικασία επιβολής προστίμων των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία έχουν ως εξής:

  • 100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 κυβικά εκατοστά
  • 150 ευρώ για δίκυκλα κυβισμού άνω των 250 κυβικών
  • 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά
  • 250 ευρώ για τα μεγαλύτερου κυβισμού οχήματα

  Σημειώνεται ότι πρόστιμα δεν θα επιβληθούν σε ανασφάλιστους οδηγούς – κατοίκους περιοχών που έχουν πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ η έως τώρα κινητοποίηση του ΥΠΟΙΚ είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των ανασφάλιστων οχημάτων από το 1,1 εκατ. σε λιγότερα από 500.000.

  Τι θα πρέπει να κάνετε

  1. Αρχικά θα πρέπει να ασφαλίσετε το συντομότερο δυνατό το όχημά σας ώστε να αποφύγετε το πρόστιμο
  2. σε περίπτωση που δεν το κάνετε θα πρέπει να ελέγξετε εάν έχει επιβληθεί πρόστιμο. Αυτό θα γίνει μέσα από το taxisnet όπου θα έχει έρθει η σχετική ειδοποίηση.
  3. θα πρέπει να εκτυπώσετε το παράβολο και να το πληρώσετε στην Τράπεζα ή να το πληρώσετε ηλεκτρονικά

  asfaleiesxatz  espa
  espa