ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙΤΕ ΦΘΗΝΑ ΤΩΡΑ

Ασφάλειες αυτοκινήτου , μηχανής, φορτηγού, ταξί, ζωής, κατοικίας ,επιχείρησης

   

  ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΚΤΕΟ

  ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΚΤΕΟ

  Μετά την διασταύρωση του Υπουργείου για επιβολή προστίμων στα ανασφάλιστα οχήματα έρχονται  τα πρόστιμα για κτεο δηλαδή η διασταύρωση για τα οχήματα χωρίς αρχικό ή περιοδικό έλεγχο ΚΤΕΟ.

  ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ

  Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών με το νόμο 4530/30-3-2018 (άρθρο 55) θα επιβληθούν πρόστιμα σε όλους του ιδιοκτήτες οχημάτων, αρχής γενομένης 1 Οκτωβρίου, οι οποίοι είτε δεν έχουν περάσει το όχημά τους από ΚΤΕΟ 4 έτη μετά την πρώτη κυκλοφορία, είτε δεν έχουν κάνει τον απαραίτητο έλεγχο κάθε 2 έτη μετά την πρώτη τετραετία. Εξαίρεση σε αυτό αποτελούν τα ταξί και τα βαρέα οχήματα που πρέπει να περνάν από ΚΤΕΟ κάθε 1 έτος.

  Η διαδικασία που θα ακολουθήσει θα είναι ίδια με αυτή των ανασφάλιστων οχημάτων. Καθώς όλα τα ΚΤΕΟ δημόσια και ιδιωτικά είναι συνδεδεμένα online με το Υπουργείο και στο τελευταίο είναι καταγεγραμμένα όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, είναι εύκολο να γνωρίζουν πότε και αν έγινε ο προαπαιτούμενο έλεγχος.

  ΠΙΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  Όσοι από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων δεν μερίμνησαν να ελέγξουν το όχημά του έως την καταλυτική τους ημερομηνία, θεωρούνται εκπρόθεσμοι και επιβαρύνονται με πρόστιμο εκπροθέσμου, ανάλογα με την διάρκεια, ποσό που κυμαίνεται από 20€-70€ για επιβατικά και 10€-50€ για δίκυκλα.

  Σε αυτό θα προστεθεί από 1 Οκτωβρίου και το ποσό των 150€ που θα επιβάλει το Υπουργείο μετά την διασταύρωση που θα πραγματοποιηθεί.

  Το παράβολο θα σταλεί στο Taxisnet αντίστοιχο ΑΦΜ με αυτό του ιδιοκτήτη, αυτό δηλαδή που αναγράφεται στη άδει κυκλοφορίας του οχήματος.

  Υπενθυμίζεται πως μία παρόμοια προσπάθεια υπήρξε και πριν 2 χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση είχε γίνει ανακοίνωση πάνε όλοι οι ιδιοκτήτες, που το είχαν αμελήσει ακούσια ή εκούσια να περάσουν από ΚΤΕΟ τα οχήματά τους, και να ελαφρυνθούν με έκπτωση 50% στο πρόστιμο εκπροθέσμου ελέγχου.

  asfaleiesxatz



  espa
  espa